15 Οκτωβρίου 2022 George Anastopoulos

Υποστήριξη Eγκύων

Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική, κάθε σώμα είναι μοναδικό, και κάθε τοκετός είναι μοναδικός. Υπάρχει, όμως, πάντα μία κοινή συνθήκη: η αίσθηση του αγνώστου. Η αγωνία, που ίσως παίρνει διαφορετικές μορφές, αλλά είναι εκεί. Τα συναισθήματα που φουσκώνουν μέσα σε κάθε έγκυο, όσο μεταβάλλεται το σώμα της.

Ατομικά ή ομαδικά υποστηρίζουμε την κάθε έγκυο γυναίκα, εξερευνόντας τα συναισθήματα σε σχέση με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την μητρότητα μέσα από τη καλλιτεχνική δημιουργία. Η τέχνη πέρα από τις χαλαρωτικές επιδράσεις βοηθά στην έκφραση των όσων νιώθουν οι γυναίκες κατά την διάρκεια της κύησης. Η εξερεύνηση αυτή βοηθά τη εν δυνάμει μητέρα να βρει τη δύναμη της και να φτάσει στο τοκετό με αγάπη και ασφάλεια, χωρίς φόβο. Με εργαλείο τις τέχνες θα περάσουμε από την αναλυτική σκέψη στην δημιουργικότητα και στον συμβολισμό. Η εικόνα γίνεται ένα εμπεριέχον, όπου επιτρέπει τα συναισθήματα να εκφραστούν, να αναγνωριστούν και να επεξεργαστούν. Γίνεται σύνδεση με το σώμα, το μωρό και την εκ’ φύσεως γυναικεία δύναμη. Προετοιμάζουμε το σώμα με αναπνοές, με καθοδηγούμενη φαντασία και τεχνικές χαλάρωσης.

Μέσα σε ασφαλή χώρο, μιλάμε για τους τρόπους επικοινωνίας με το μωρό και για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό, για τη σχέση με τον σύντροφο, για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού, ζεστού και γεμάτου αγάπη περιβάλλοντος για την υποδοχή του νέου μέλους. Επεξεργαζόμαστε τα στάδια του τοκετού και την φροντίδα του εαυτού, τους τρόπους ανακούφισης από τους πόνους της γέννας, και τέλος την μετάβαση από τη θέση της κόρης στη θέση της μητέρας.