18 Νοεμβρίου 2022 George Anastopoulos

Bιωματικά Εργαστήρια- Σεμινάρια

Εργαστήρια ψυχοθεραπείας μέσω τέχνης.

Tα βιωματικά εργαστήρια έχουν στόχο τους μέσα από την ψυχοθεραπεία μέσω τέχνης, την γνωριμία με τον εαυτό με δημιουργικό τρόπο. Μαθαίνουμε να συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και με τους άλλους μέσα από μηνιαία εργαστήρια με διαφορετικές θεματικές. Συγκεκριμένα στα εργαστήρια αυτά χρησιμοποιούνται οι πλαστικές τέχνες, η κίνηση, η μουσική και το σώμα.

Τα εργαστήρια αυτά συντονίζουν η Μαρίλη Τοπούζογλου ή/και η Μαρκέλλα Μασούρα, ενώ επίσης προσκαλούμε διακεκριμένους συνεργάτες είτε από τον ελλαδικό, είτε από τον διεθνή χώρο.

Playful Saturdays- Playground για ενήλικες

Μια τρίωρη συνάντηση παιχνιδιού τον μήνα, για να δούμε τη ζωή πιο χαλαρά! Χρησιμοποιώντας το σώμα μας, χρώματα και παιχνίδια θα αφεθούμε στη δημιουργική μας διάθεση. Θα παρατηρήσουμε μέσα από το παιχνίδι, πως ζούμε, πως σχετιζόμαστε και θα συνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό!

Συντονίζει η Μαρίλη Τοπούζογλου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια μέσω τεχνών, Δημιουργική επόπτρια.

Σε ορισμένες συναντήσεις θα μας συνοδεύουν special καλεσμένοι που θα ανακοινώνουμε σιγά σιγά!!

Ημερομηνίες:
21/1/23
25/2/23
18/3/23
29/4/23
6/5/23
24/6/23

Ώρα: 11:00-14:00
Κόστος: 30€ & ΦΠΑ ανα εργαστήριο ή 190€ & ΦΠΑ για ολόκληρο τον κύκλο εργαστηρίων

InnerCanvas
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 68Α,Μαρούσι

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με εμαιλ στο marily.top@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6932288885

Παρά των Μύθων – Βουτιά στην Ανθρώπινη Ψυχή
Όμορφα Σαββατοαπογεύματα, Γλυκά Κυλούν

Σας προσκαλούμε σε μια σειρά αυτόνομων βιωματικών εργαστηρίων ελεύθερης έκφρασης μέσω των τεχνών. Ατομικά ο κάθε ένας ξεχωριστά και συνολικά σαν ομάδα, θα επιχειρήσουμε να ταξιδεύσουμε στον κόσμο των παραμυθιών και να βουτήξουμε στα νερά του εσωτερικού μας κόσμου. Όχημα μας θα είναι η Τέχνη και η βιωματική εμπειρία της ζωγραφικής, της κατασκευής καλλιτεχνικών κατασκευών, της αυθεντικής κίνησης, της δημιουργικής γραφής και αφήγησης, το παιχνίδι, κ.α.
Στόχος μας να αγκαλιάσουμε τον Εαυτό μας, να ανακαλύψουμε πηγές προσωπικής δύναμης και να λάβουμε θρεπτικά ψυχικά αγαθά με σκοπό να ενεργοποιηθούμε, να ενδυναμωθούμε, να μετακινηθούμε και να ζούμε συνειδητά και με αισιοδοξία το σήμερα.
Ο Carl Gustav Jung έβλεπε στις ιστορίες και στους μύθους την θεραπευτική τους επίδραση στη ψυχή και υποστήριζε πως τα παραμύθια είναι ένας συμβολικός τόπος όπου σχηματοποιούνται τα σκοτεινά και φωτεινά τοπία του εαυτού μας. Στα σεμινάρια αυτά, με την δύναμη των παραμυθιών να μετακινούν και να ανατρέπουν σκέψεις και συναισθήματα, και με την μαγεία των εκφραστικών τεχνών να διακινούν την φαντασία μας, θα ζεστάνουμε την ψυχή μας, θα μοιραστούμε, θα συνδεθούμε, θα ενδυναμωθούμε!

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις γύρω από τις Τέχνες αλλά να είναι ανοιχτοί να εκφραστούν μέσα από αυτές.

Συντονίστριες
Μαρκέλλα Μασούρα – Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Τεχνών, Jungian Coach, Επόπτρια μέσω Τεχνών
Ελίζα Ιατρίδου – Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Τεχνών, Επόπτρια μέσω Τεχνών

Δηλώστε συμμετοχή σήμερα στο Σάββατο της επιλογής σας:
1ο} 17/12/22, τίτλος σεμιναρίου «Δώρο μου για φέτος… Εγώ»
«Αλήθεια, πόσο με βλέπω; Πόσο μπορώ να αγκαλιάσω τον Εαυτό μου; Έρχεται νέα χρονιά, πόσο μπορώ να αποδεχτώ, να αλλάξω και να μείνω δευσμευμένη/ος με τον Εαυτό μου;» Ένα βιωματικό σεμινάριο βγαλμένο μέσα από τις σελίδες ενός παραμυθιού που θα προκαλέσει μια συνομιλία του Εαυτού με την Αγάπη και την Αποδοχή.
Για το σεμινάριο αυτό δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 10/12/22

2ο} 28/01/23, τίτλος σεμιναρίου «Ο φακός στα σκοτάδια μου»
3ο} 04/03/23, τίτλος σεμιναρίου «Η δυναμική του δίνω-παίρνω στις σχέσεις μου»
4ο} 29/04/23, τίτλος σεμιναρίου «Αφήνω για να προχωρώ»

5ο} 27/5/23, τίτλος σεμιναρίου «Σήμερα τόσο.. αύριο άλλο τόσο..»

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα. Για την συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Ώρα: 15:30-18:00
Κόστος ανά σεμινάριο: 30€ + ΦΠΑ

Δηλώστε συμμετοχή στα Τηλ: 6979112132, 6944276006 ή με μήνυμα στο FB: Innercanvas
Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στον φιλόξενο χώρο του InnerCanvas
Διεύθυνση: Αμαρουσίου Χαλανδρίου 68α , Μαρούσι


ΟΜΑΔΑ ΥΓΙΟΎΣ ΓΉΡΑΝΣΗΣ: “Και εσύ μπορείς!” από την Νεφέλη Κοσμάτου

Έναρξη: 23 Νοεμβρίου 2022

Διάρκεια: Νοέμβριος – Ιούνιος

Συχνότητα: Τετάρτες 12:15 (2/Φορές το μήνα)

Κόστος: 45€ όλος ο μήνας

Τύπος Ομάδας: Ανοιχτή για όλους

Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι άνω των 60 χρόνων, σε ανθρώπους που είναι μόνοι ή έχουν ανάγκη για παρέα, σε όσους θέλουν επικοινωνία και έμπνευση! Σε όσους θέλουν το “μαζί”!

Όταν δεν παίζουμε καλά σε ένα παιχνίδι ή σε ένα άθλημα, δεν οδηγούμε καλά ή ξεχνάμε να κάνουμε κάτι που υποσχεθήκαμε, όλα αυτά συχνά τα νιώθουμε ως αποτυχίες … μερικές φορές για ώρες ή μέρες. Αλλά ο λόγος που αισθανόμαστε έτσι δεν είναι το ίδιο το γεγονός είναι η ιστορία που λέμε για αυτά τα πράγματα. Η ήττα δεν είναι τόσο άσχημη όταν μπορείς να πεις: “Ήταν μόνο ένα παιχνίδι..” Η αδυναμία να πετύχεις ένα στόχο είναι λιγότερο θλιβερή όταν μπορείς να γελάσεις με τον εαυτό σου.

Αν μπορούμε να δούμε με ποιόν τρόπο παγιδευόμαστε στις ιστορίες, είμαστε και ελεύθεροι να τις ανατρέψουμε! Ελάτε να γνωριστούμε, να συνδεθούμε και να δημιουργήσουμε μέσα από τα προσωπικά βιώματα και διηγήσεις.. Μέσα από την αλληλεπίδραση και εσύ μπορείς!

Είμαστε ελεύθεροι για εναλλακτικές ιστορίες και οπτικές.. Η σοφία και η πείρα έχει πολλές αναμνήσεις και εργαλεία για να  φτιάξει θετικές και με χιούμορ εμπειρίες!!